فیلم

مدیریت و رهبری متواضعانه

مدیریت و رهبری متواضعانه را بیش از هر جای دیگر می توان در آموزه های اسلامی و سیره اهل بیت یافت. از سوی دیگر بسیاری از چالش های سازمانی نیز حاصل غرور و تکبر مدیران است. آشنا بودن با شرایط سازمانی مختلف واضح می سازد که تقریبا در اکثر سازمان ها یک جدایی اصلی میان مدیران و کارکنان وجود دارد. کارگران میان خود یک «ما» دارند که تمامی کارگران را تشکیل می دهد و در مقابلشان یک «آنها» قرار دارد که مجموعه مدیران شرکت را تشکیل می دهد و بعلاوه این آن ها معمولا با حالتی خصمانه بیان میشود. اما اگر پای صحبت یکایک کارگران بنشینیم بخش زیادی از این جدایی و ناخوشنودی آنها به علت غرور و تکبر مدیران است.

امام صادق ع در تعریف تکبر میفرمایند: الْكِبْرُ أَنْ تَغْمِصَ النَّاسَ وَ تَسْفَهَ الْحَقَّ (کافی، جلد 2: 310).

ترجمه: تكبر، اين است كه مردم را تحقير كنى و حق را خوار شمارى.

بعلاوه در حدیث دیگری از امام صادق در رابطه با متکبران آمده است که:

مَا مِنْ‏ أَحَدٍ يَتِيهُ‏ إِلَّا مِنْ‏ ذِلَّةٍ يَجِدُهَا فِي‏ نَفْسِهِ‏ وَ فِي حَدِيثٍ آخَرَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ مَا مِنْ رَجُلٍ تَكَبَّرَ أَوْ تَجَبَّرَ إِلَّا لِذِلَّةٍ وَجَدَهَا فِي نَفْسِه‏

ترجمه: هيچ كس نيست كه تكبّر ورزد، مگر بر اثر خوارى و حقارتى است كه در خود مى یابد.

بعلاوه تکبر در سطح عملی و عملیاتی نیز مشکلات متعددی ایجاد میکند. فیلم زیر که سخنرانی یکی از اساتید دانشگاه هاروارد که در موضوع رابطه میان رهبری و فروتنی و دوری از تکبر است؛ اهمیت اجرایی و عملیاتی این مسئله را بیش از هرچیز روشن می سازد.

کلیدواژه
اینجا محل تبلیغات شماست

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد ما

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker