تحلیل مسائل سیاسیتحلیل ها

دولتی که مدیر ندارد!!

تحلیل اغتشاشات و اعتراضات اقتصادی سال 96

❎دولتی که مدیر اسلامی ندارد!!
در مدیریت اسلامی بین دو مفهوم “مدیر اسلامی” و “مدیر مسلمان” تفاوت وجود دارد. مدیر اسلامی یعنی فردی که علاوه بر ایمان به دین اسلام سعی دارد پیاده کننده ی دین اسلام بوده و در عمل نیز ارزش های اسلامی را اجرا کند. اما مدیر مسلمان فردی است که تنها به بعد شخصی آموزه های دینی باور داشته و اندک اعتقادی نیز دارد که اسلام در بعد اجتماعی نیز آموزه هایش موثر است ولی اسلام را پاسخگوی مسائل مدیریتی نمیداند. پرواضح است که این سنخ از مدیران دیدگاه نزدیک تری به مدیران سکولار دارند چراکه مدیران سکولار باور دارند که هیچ ارتباطی بین اعتقادات شخصی و اجتماعی وجود ندارد و عقاید دینی هیچ اثری در سبک و شیوه مدیریتی ندارد. لذا مهمترین وجه تمایز در این سبک های مدیریتی” نوع جهان بینی” آنها و در نتیجه “دیدگاه سیستمی ” حاکم بر اجرای آنهاست.
?در نگاه مدیران ارشد دولت فعلی نیز در خوشبینانه ترین حالت که شیوه مدیریتی آنها را سکولار فرض نکنیم؛ تنها میتوان گفت سنخ غالب مدیران دولت، مدیران مسلمان است. مدیرانی که نماز باران علما را به طور علنی سخره میگیرند و سپس در محافل خصوصی شان و بعد از آن در روزنامه ها و سایت های منتسب به خود بیان میکنند:« اگر گناه سبب کاهش باران و رحمت الهی است چرا در کشورهای غربی بیشترین میزان بارش را شاهد هستیم؟ » همین مدیران سودهای بالای بانکی و عدم اجرای عقود شرعی و رانت در بازارهای سرمایه را طبیعی میدانند و با هر ابزاری سعی میکنند ظاهر آن را اسلامی جلوه دهند، هرچند بعضی از همین آقایان نیز ربا را حکمی قدیمی و ناظر به زمان پیامبر(ص) میدانند!!
?آری به جرات میتوان گفت مشکلات فعلی کشور ناشی از جهان بینی مدیران ارشد و در نتیجه اجرای فاقد نگاه سیستمی آنهاست. لذا به همین دلیل شاهد هستید که دولت حتی به فرمان حضرت علی علیه السلام خطاب به مالک اشتر که می‌فرماید در زمان خشکسالی و یا به تعبیری رکود در کسب و کارها مالیات کمتری بگیرید، توجهی ندارد و با وجود شرایط رکود شدید، میزان دریافتی مالیات را افزایش میدهد! همچنین این گونه مدیران علاوه بر باورهای شان و صحبت های در خلوت شان، هیچ ابایی هم از رفتار غیر اسلامی خود ندارند و تفاخر را بر مردم داری، بصیرت را بر ساده لوحی، ناسزا گویی دشمن را بر انتقاد دلسوزان ترجیح میدهند.
?این مدیران به جای سیاستگذاری و تدبیر تنها به راه حل موقتی و موضعی اکتفا میکنند، به گونه ای که به جای اندیشیدن، ساده انگارانه تصمیم میگیرند. به همین خاطر است که هیچ گاه به مشکلات صنعت خودرو نمی اندیشند و تنها تعرفه بالا وضع میکنند!! به جای تسهیل در فضای کسب و کار بر موانع خود بوسیله قانون می افزایند و در عین حال برای کنترل قیمت، مجوز واردات را برای عده ای صادر میکند.
?در پایان آنچه که بنظر نویسنده می رسد، عبارت است از فقدان مدیر اسلامی در کشور که مدیر اسلامی آن، جهان بینی مبتنی بر فهم صحیح و کامل از اسلام و نگاه سیستمی برای راهکارهای پیشنهادی داشته باشد. البته بایستی متذکر شد که تاکنون کشورمان نتوانسته متناسب با نیاز خود، مدیر اسلامی تربیت نماید!!
?و ای کاش همزمان با این اعتراض ها و ناکارآمدی مدیران مسلمان دولت! به جای نظاره گری راهکارهای موقتی و فرار روبه جلوی دولت سعی کنیم به مفهوم #مدیریت_اسلامی و ضرورت تربیت و آماده سازی #مدیران_اسلامی در کشورمان توجه بیشتری داشته باشیم و اهمیت آن را به خوبی درک کنیم.

#تحلیل_اعتراضات_اقتصادی_96

کلیدواژه
اینجا محل تبلیغات شماست

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker